Do të doje ta bëje fundjavën jashtë qytetit më pak të mërzitshme duke sjellë muzikën tënde të preferuar me vete, më saktësisht në iPad-in tënd? Dëshiron të dëgjosh muzikë në bibliotekën tënde e iTunes ose Spotify nga iPad jot? Nuk ka problem: mund të bësh gjithçka në një mënyrë shumë të thjeshtë.

Nëse do të dish më shumë, lexo me poshtë se si të transferosh muzikë nga PC në iPad dhe, në shumë pak kohe, do të mësosh se si t’i kopjosh të gjitha këngët e tua të preferuara në tabletin Apple dhe si t’i dëgjosh muzikën tënde të preferuar streaming nga platformat me iCloud, Spotify dhe Amazon Music.

Thjesht duhet të krijosh disa minuta kohë të lirë, të gjesh zgjidhjen që mendon se është më e përshtatshme për ty dhe të ndekesh udhezimet e dedikuara që i gjen më poshtë. Edhe nëse nuk je ekspert i teknologjisë dhe / ose jeni fillestar me tabletin Apple, të siguroj se do të jesh në gjendje të bësh gjithçka në një mënyrë jashtëzakonisht të lehtë. Të uroj një lexim të mirë dhe, mbi të gjitha, argëtohu me muzikën tënde të preferuar.

Indeksi

Si të transferoni muzikë nga PC në iPad me iTunes

Le të fillojmë duke parë se si të transferojmë muzikën nga PC në iPad në një mënyrë standarde, d.m.th. duke përdorur iTunes, ose macOS Finder, i cili në versionet e fundit të sistemit operativ Apple për kompjuterë ka zënë vendin e iTunes.

iTunes

Windows

Nëse përdorni një PC Windows, mund të transferoni muzikë në iPad përmes iTunes, softuerit multimedial historik nga Apple. Nëse nuk e keni instaluar akoma në kompjuterin tuaj, mund ta merrni përmes Windows 10 Microsoft Store.

Pra, hapni këtë lidhje, klikoni në butonin për të hapur Microsoft Store dhe, në dritaren e re që ju shfaqet, klikoni në butonin Get, në mënyrë që të filloni shkarkimin dhe instalimin automatik të iTunes. Mund t’ju kërkohet të regjistroheni me llogarinë tuaj të Microsoft.

Nëse përdorni një version më të vjetër të Windows, duhet të shkarkoni iTunes nga faqja e internetit e Apple duke klikuar në butonin e duhur. Në fund të shkarkimit, hapni skedarin (file) e marrë .exe, klikoni në butonat Next dhe Install dhe ndiqni pjesën tjetër të procedurës, në mënyrë që të përfundoni konfigurimin. Më shumë informacion mbi të gjithë procedurën është në dispozicion në tutorin tim se si të shkarkoni iTunes.

Come trasferire musica da PC a iPad

Pasi të përfundojë instalimi, lidhni iPad-in me kompjuterin duke përdorur kabllon e duhur dhe, nëse është hera e parë që kryeni këtë operacion, mos harroni të autorizoni komunikimin midis dy pajisjeve duke klikuar në butonin Vazhdoni në kompjuter dhe në butonin Autorizojë në ekran iPad. Në fund, shtypni PIN-in e shkyçjes në tabletin tuaj.

Në këtë pikë, klikoni në ikonën e iPad- it në menunë e iTunes (lart-majtas) dhe zgjidhni nëse do të kopjoni vetëm disa skedarë muzikorë të interesit tuaj në tablet, ose nëse do të sinkronizoni bibliotekën e iTunes (madje edhe pjesërisht) me pajisjen: në rastin e fundit, biblioteka e muzikës iTunes dhe ajo e aplikacionit iPad Music do të lidhen dhe të gjitha ndryshimet e bëra nga njëra anë, që lidhin më pas të dy pajisjet, do të pasqyrohen nga ana tjetër.

Mbas kësaj, nëse dëshironi të kopjoni manualisht muzikën në iPad, zgjidhni Summary nga shiriti anësor iTunes dhe, në zonën Opsione(s) të vendosura në fund, kontrolloni kutinë Manualisht të menaxhimit të muzikës dhe videove, pastaj klikoni në butonin Apliko(Aply) (për të ruajtur ndryshimet). Pastaj, shkoni te pjesa On device (pajisje)> Muzikë në shiritin e majtë dhe tërhiqni këngët që dëshironi të kopjoni në iPad në kutinë e duhur që shfaqet në ekran.

Përndryshe, nëse dëshironi, mund të hyni në bibliotekën muzikore të iTune-s tuaj, duke vendosur artikullin Muzika (Musica ose Music) në menunë tendë në krye, duke zgjedhur këngët e interesit tuaj dhe duke i zvarritur ato në emrin e iPad tuaj të pranishëm në shiritin anësor, që korrespondon me artikullin Pajisjet (Dispositivi ose Devices) .

iTunes

Përndryshe, nëse dëshironi të përfitoni nga sinkronizimi i bibliotekës së muzikës midis iPad dhe iTunes, vazhdoni si më poshtë: zgjidhni artikullin Muzikë nga pjesa Përmbledhje e shiritit anësor të iTunes, vendosni shenjën kontrolluese pranë artikullit Sinkronizoni muzikën dhe klikoni në butonin Aplikoni, nëse doni të sinkronizoni të gjithë bibliotekën e muzikës iTunes me iPad-in tuaj.

Përndryshe, nëse doni të sinkronizoni vetëm një pjesë të bibliotekës, kontrolloni opsionin Playlist, artistë të zgjedhur, albume dhe zhanre dhe përdorni kutitë e Playlist, Artists, Genres dhe Albums për të zgjedhur elementët që do të sinkronizohen me iPad. Më pas, shtypni butonin Apliko (Aplica ose Aply) për të filluar transferimin e të dhënave në tabletë.

Nëse dëshironi, mund të aktivizoni sinkronizimin e bibliotekës muzikore edhe në Wi-Fi, nqse kompjuteri dhe iPad janë të lidhur në të njëjtin rrjet wi-fi: për ta bërë këtë, kthehuni tek pjesa Përmbledhje (Riepilogo ose Summary) e iTunes (pasi të shtypni ikonën iPad, lartë në të majtë), zgjidhni Sinkronizo me Ipad me Wi-Fi (Sincronizza con iPad via Wi-Fi ose Synchronize with iPad via Wi-Fi) me iPad përmes kutisë Wi-Fi dhe klikoni në butonin Apliko.

Ki kujdes: nëse në iPad tuaj keni aktivizuar shërbimin Apple Music me Bibliotekën Muzikore të iCloud, nuk mund të kopjoni muzikë ose ta sinkronizoni atë përmes iTunes siç shihet në rreshtat e mësipër. Duhet të shtoni këngët që u interesojnë në bibliotekën e iTunes në një PC ku keni të njëjtën ID Apple që keni në tabletin tuaj, në mënyrë që të përfitoni nga sinkronizimi i këngëve në Cloud. Nëse nuk e dini, për të shtuar këngë në bibliotekën iTunes, thjesht tërhiqni ato në dritaren e iTunes (ndërsa biblioteka muzikore shfaqet në program).

MacOS

A keni një PC Mac? Në këtë rast, nëse përdorni një version të macOS të barabartë me ose më të hershëm se 10.14 (Mojave), mund të ndiqni të njëjtat hapa që pamë më parë për Windows, pasi iTunes është gjithashtu në dispozicion “standard” në këto sisteme operative.

Nëse, po përdorni macOS 10.15 Catalina ose versione më të vona, pasi iTunes është shpërndarë në aplikacione të shumta (Muzikë, TV dhe Podcast), duhet të veproni përmes Finder. Lidhni iPad-in me Mac duke përdorur kabllon e duhur, hapni Finder (ikonën e fytyrës së buzëqeshur që gjeni në shiritin Dock) dhe zgjedhni emrin e tabletit nga shiriti i majtë.

Në këtë pikë, mund të vazhdoni në një mënyrë të ngjashme me atë që është parë më parë për iTunes, pasi dritaret që do t’ju propozohen do të jenë pothuajse identike me ato të softuerit historik Apple: i vetmi ndryshim thelbësor është se menutë në vend që të jenë anash, janë të vendosura në sipër. Dhe gjithashtu, natyrisht, biblioteka e muzikës që ju duhet të referoheni është ajo e aplikacionit MacOS Music dhe jo ajo e iTunes (e cila, siç u përmend, në Catalina dhe më vonë nuk është më në dispozicion).

Si të transferoni muzikë nga PC në iPad pa iTunes

Proçedura për transferimin e muzikës nga PC në iPad me iTunes duket pak e vështirë? Mos u shqetësoni: ka zgjidhje alternative që mund të përdorni për të transferuar muzikë nga PC në iPad pa iTunes. Këto janë më interesantët.

Shërbimet e Steaming (transmetimit) muzikor

Spotify

Zgjidhja më e mirë, për të cilën, sipas mendimit tim, mund të mbështeteni për të kopjuar muzikë në iPad pa kaluar në iTunes, përfaqësohet nga shërbimet e transmetimit të muzikës ose sic do ta gjeni shkruar kudo: Streaming. Këto shërbime ju lejojnë të keni një bibliotekë muzikore unike, të sinkronizuar në të gjitha pajisjet tuaja (kompjuter, smartphone, tablet, etj.) Përmes Internetit, thjesht duke hyrë në llogarinë tuaj.

Më poshtë, pra, do të gjeni një listë të shërbimeve kryesore të këtij lloji që mund të përdorni. Për të shtuar këngë, albume ose listat e dëgjimit në bibliotekat e tyre, thjesht kërkoni në bazën e të dhënave (në database-in) dhe shtypni butonin + / Shto (+ / Aggiungi + / Add ) në lidhje me përmbajtjen e interesit tuaj.

Apple Music – është shërbimi muzikor i Apple që transmeton. Eshtë integruar në aplikacionin Muzikë të iPadOS / iOS dhe macOS dhe në iTunes (në Windows dhe versionet më të vjetra të macOS). Ka çmime që fillojnë nga 9,99 euro / muaj pas 3 muajve të gjykimit fillestar (pa detyrim të rinovimit). Dobësitë e saj kryesore janë integrimi me pajisjet Apple, listat e dëgjimit të kuruara nga stafi i Apple dhe cilësia e mirë e transmetimit. Unë ju thashë për këtë në detaje në tutorin tim të dedikuar.

Spotify – është shërbimi më i popullarizuar i muzikës streaming në botë. Ai përfshin një plan të mbështetur për reklama falas dhe një plan të paguar prej 9,99 euro / muaj me 1 ose 3 muaj provë fillestare (pa detyrim rinovimi), funksion shkarkimi offline, transmetim me cilësi të lartë (320kbps) dhe avantazhe të tjera. Pikat e forta të tij janë komuniteti dhe sistemi automatik i sugjerimit të përmbajtjes që përdoruesi mund të dëshirojë.

Amazon Music – siç kuptohet lehtësisht nga emri, ky është shërbimi streaming Amazon. Ai gjithashtu siguron çmime duke filluar nga 9.99 euro / muaj me një ose më shumë muaj provë falas, por pajtimtarët e Amazon Prime mund të përfitojnë nga një version “i lehtë” i shërbimit, Amazon Prime Music, i cili lejon hyrjen në 2 miliona këngë (në vend të 50 milion) dhe një kufi dëgjimi mujor 40 orë. Ndër pikat kryesore të tij, përveç planit të lartpërmendur të “dritës”, ne sigurisht që gjejmë integrimin me pajisjet Echo. Më shumë informacion këtu.

Google Play Music – Google gjithashtu ofron një shërbim të shkëlqyeshëm muzikor. Kostoja e saj është 9,99 euro / muaj pas muajit të parë të provës falas. Gjithashtu i rëndësishëm është integrimi me Google Home.

Shërbimet cloud storage (plataformat e ruajtjes online)

Nëse nuk keni ndërmend të abonoheni në një pajtim për shërbimet muzikore në transmetim, mund të konsideroni të kopjoni muzikën tuaj në një platformë ruajtjeje cloud dhe t’i sinkronizoni ato në të gjitha pajisjet tuaja (iPad, kompjuter, smartphone dhe kështu me radhë). ), me aftësinë për t’i dëgjuar ata me ndonjë lojtar të përshtatshëm për qëllimin.

Shërbimet e këtij lloji janë themelore falas, por sigurojnë një kufi në sasinë e të dhënave që mund të ruhen në internet dhe sinkronizohen në pajisjet e tjera (p.sh. 2GB). Për të hequr këto kufij, mund të regjistroheni në planet e paguara. Me të pastruar, këtu është një listë e shërbimeve të ruajtjes së cloud që ju rekomandoj të provoni.

iCloud – nëse përdorni një iPad dhe e keni lidhur atë me një Apple ID, tashmë keni një llogari në iCloud, platformën e ruajtjes së cloud të Apple, e cila ofron 5 GB hapësirë ​​për ruajtjen e të dhënave në internet. Ju mund ta përdorni atë përmes aplikacionit File për iPadOS / iOS, përmes makOS Finder dhe përmes klientit iCloud për Windows. Për të mësuar më shumë rreth asaj se si funksionon iCloud, lexoni tutorialin tim kushtuar temës.

Dropbox – është një nga shërbimet më të njohura të ruajtjes së cloud. Përmes një klienti të veçantë, ai është i disponueshëm në kompjuterët Windows, macOS, Linux, në pajisjet Android dhe në iPadOS / iOS. Plani falas ofron 2 GB hapësirë ​​në internet, me aftësinë për të sinkronizuar të dhënat në tre pajisje. Në tutorin tim se si funksionon Dropbox mund të lexoni më shumë rreth tij.

Google Drive – kjo është platforma e shkëlqyer e ruajtjes së cloud të Google, e integruar me një suitë të barabartë të vlefshme të produktivitetit në internet të arritshme përmes Uebit dhe përmes aplikacionit. Compatibleshtë kompatibil me të gjitha platformat kryesore kompjuterike dhe mobile (përmes një klienti të veçantë) dhe siguron një hapësirë ​​ruajtjeje falas prej 15 GB. Për të mësuar më shumë, shikoni tutorialin tim.

OneDrive – është shërbimi i ruajtjes së cloud nga Microsoft, i integruar “si standard” në versionet më të fundit të Windows, por i pajtueshëm me të gjitha sistemet kryesore operative për kompjuterë, smartphone dhe tablet (përmes klientëve specialë). Ajo siguron 5 GB hapësirë ​​për ruajtje falas. Më shumë detaje janë në dispozicion në tutorialin tim.

AirDrop

Pamja e AirDrop në Mac

Nëse përdorni një Mac, mund të kopjoni muzikën tuaj nga kompjuteri juaj në iPad gjithashtu duke përdorur AirDrop: sistemi i transferimit të të dhënave pa tel i projektuar nga Apple dhe i përfshirë “standard” në të gjitha pajisjet e tij të fundit (për të qenë të saktë, të gjitha Pajisjet iOS me iOS 7 dhe më vonë, të gjitha pajisjet iPadOS dhe Mac të prodhuara nga fundi i vitit 2008 e tutje me macOS 10.10 Yosemite ose më vonë të instaluar).

Për të përdorur AirDrop, është e mjaftueshme që Mac dhe iPad të kenë Bluetooth dhe Wi-Fi aktiv dhe të jenë në lehtësi të njëri-tjetrit. Përveç kësaj, duhet të verifikoni që AirDrop është aktiv: në Mac, ju mund ta kryeni këtë verifikim duke zgjedhur artikullin në lidhje me AirDrop nga menyja anësore e Finder dhe duke zgjedhur opsionin Vetëm Kontaktet nga dritarja që hapet; në iPad, nga ana tjetër, mund të aktivizoni AirDrop duke kërkuar artikullin e duhur në Cilësimet.

Pasi të bëhet kjo, shkoni në Mac, klikoni me të djathtën mbi këngën që dëshironi të transferoni në iPad, zgjidhni opsionet Share> AirDrop nga menyja e kontekstit dhe zgjidhni iPad-in tuaj nga lista e pajisjeve në dispozicion. Pastaj, nëse është e nevojshme, përgjigjuni me ngulm në kërkesën që shfaqet në tabletë.

Nëse disa pasazhe nuk janë të qarta për ju dhe / ose doni më shumë informacion se si funksionon AirDrop, lexoni tutorialin që unë i kam kushtuar temës.

Zgjidhje të tjera të dobishme

iMazing

Nëse asnjë prej zgjidhjeve që përmenda më lart nuk duket mjaft interesante, dijeni që mund të drejtoheni në disa mjete alternative që ju lejojnë të kopjoni muzikë (ose madje edhe lloje të tjera të të dhënave) nga kompjuteri juaj në iPad pa kaluar përmes iTunes.

Për shembull, programi iMazing, i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS, ju lejon të kopjoni muzikë dhe të dhëna të tjera në iPhone dhe iPad pa u drejtuar në iTunes (i cili megjithatë duhet të instalohet në PC, në rastin e Windows dhe versioneve të macOS para Catalina). iMazing është paguar (çmimet e tij fillojnë nga 39,99 euro), por siguron një provë falas që ju lejon të transferoni deri në 50 këngë. Unë ju thashë për këtë në detaje në tutorin tim se si të transferoni muzikë nga iTunes në iPhone.

Përndryshe, unë sugjeroj të provoni shërbimin Send Anywhere, i cili ju lejon të transferoni çdo lloj skedari nga një pajisje në një pajisje tjetër pa tel, përmes Internetit, madje edhe pa instaluar klientin e duhur (duke e hyrë atë përmes shfletuesit). Për më shumë detaje, lexoni tutorialin tim se si të transferoni skedarët në iPad, në të cilin unë kam ilustruar edhe shumë zgjidhje të tjera që mund të jenë të dobishme për kopjimin e muzikës dhe të dhëna të tjera në tabletin Apple.